E-Ügyintézés

2020.04.02

Tisztelt Szülők! 

Az idei tanévben elektronikus úton indítható a tanulók beíratása 2020. 04. 28-tól 05.15-ig a https://eugyintezes.e-kreta.hu oldalon keresztül. A beiratkozás napján a szülőnek személyesen nem kell megjelenniük a választott intézményben. Az elektronikusan beküldött dokumentumok eredeti példányát őrizzék meg, azokat az első iskolai napon kell majd leadni.

Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy az elektronikus ügyintézéssel egy intézményben indíthatnak beiratkozást.

- Azok a szülők, akik valamely gyermekük kapcsán már rendelkeznek KRÉTA gondviselői hozzáféréssel, használhatják a felületen az e-ügyintézés lehetőségét iskolába lépő gyermekük beíratásánál.

- Azok a szülők, akik nem rendelkeznek KRÉTA hozzáféréssel, a https://eugyintezes.e-kreta.hu oldalon a "Beiratkozás általános iskolába - BÁI" ügy kiválasztása után "Új ideiglenes felhasználóként" regisztrálhatnak és kezdhetik meg az adatok feltöltését. Kérjük, hogy adataikat pontosan, a hatósági okmányoknak megfelelően adják meg!

Az e-ügyintézés használatához tájékoztatást a 

https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17761106

oldalon találnak.

Az E-Ügyintézés javasolt menete:

  • A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok (személyes okmányok, nyilatkozatok, kérvény, stb.) összekészítése, illetve kitöltése
  • A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok digitalizálása
  • E-Ügyintézés indítása valamely böngésző segítségével: adatok pontos kitöltése, dokumentumok csatolása

Megjegyzés rovatban feltüntethetik két tanító néni nevét, akiket 1. vagy 2. helyen jelölnek meg a felvétel során. Az osztálylétszámok és a tanulók összetételét szem előtt tartva figyelembe vesszük a szülők választását is.