Disszeminációs nap

2018.03.01

A Budapest 13. Kerületi Pannónia Általános Iskola és az Budapest XIII. Kerületi Ady Endre Gimnázium közös szervezésében került sor március elsején egy Erasmus+ KA2-es projektek disszeminációs délutánjára. A Pannónia a hároméves Sharing is caring projekt felénél tart, három projekttalálkozó valósult meg eddig. Az első projekttalálkozót a Pannónia szervezte 2016 novemberében Budapesten, a második projekttalálkozóra 2017 februárjában, Finnországban, Ouluban került sor, a harmadik találkozót meg 2017 októberében a portugál partner szervezte, Freixoban. A projektben részt vevő pedagógusok eddigi tapasztalataikról számoltak be a jelenlévő kollégáknak, érdeklődőknek. Az igazgatónő, Varga Márta köszöntője után Márkó Szidónia, a Sharing is caring projekt koordinátora általánosságban mutatta be a projektet, a feladatokat ismertette és a hátralévő másfél évről beszélt. Hámoriné Nagy Erika a budapesti nemzetközi találkozóról beszélt, Hajdúné Kardos Ildikó a finnországi iskolát mutatta be, fényképek és visszaemlékezések segítségével. Márkó Szidónia bemutatta a projekt első feladatát, a videót, melyet a gyerekek Success és Learning diary-iből készítettek. Szalai-Galambos Ágnes tanárnő és Mihalik László tanár úr a freixo-i iskolát mutatták be, a tanárnő általánosságban mesélt a portugál iskoláról, a tanár úr az iskola Microsfttal való együttműködéséről beszélt, bemutatta a Microsoft termet, és az oktatásban használható szoftvereket.

A Budapest XIII. Kerületi Ady Endre Gimnázium tanárai három projektet mutattak be: "Students Against Violence in Europe!" (Csuri Veronika), "No Stereotypes But Diversity" (Sallai Zoltán) "Climates-Together for the better" (Katonáné Mayer Katalin-Törökné Karakas Mariann). A projektek témái a környezetünk megóvása, biodiverzitás; az elfogadás, a sztereotípiák, előítéletek formáinak megismerése; a konfliktuskezelés és az erőszakmentesség.

A délután minden hallgató számára hasznosan telt. A projektben résztvevők megerősítést nyertek a végighallgatott bemutatókból, Erasmus+ projektben még járatlan kollégák pedig bátorítást nyerhettek, látva, mennyi tudással, tapasztalással jár egy nemzetközi projektben való részvétel.

Márkó Szidónia