Határtalanul

 

Erdélyjárók

2023.05.25

Iskolánk 2015 óta valósít meg Határtalanul pályázatot a hetedik osztályos évfolyammal, és minden évben nagy sikernek örvend ez a kirándulás. Erdélyi származásúként elégtételt jelent, hogy a rendszerváltás előtti időszak agyonhallgatásával szemben, a mai fiatalok már az általános iskolában megtanulják, hogy élnek magyarok a határon túl is. A ...

Minden tanévben részt veszek a Projektnapon májusban, ahol lelkesen fotózom a papírból összeeszkábált székely kapukat, nézem a beszámolókat, filmeket és képeket erről a távolinak tűnő, de valójában néhány száz kilométerre fekvő hazai, de mégis idegen Tündérországról, Székelyföldről vagy más néven Erdélyről.

Iskolánk hetedik évfolyamos tanulói harmadik alkalommal utazhattak és fedezhették fel Erdély csodálatos szépségeit a Határtalanul pályázat támogatásával 2017. április 23 és április 28-a között. A Tutajosok négy keréken indultak el egy vasárnapi reggelen, hogy személyesen tapasztaljanak, tanuljanak és okuljanak a határon túl.

A hetedik évfolyamunk erdei iskola keretében, a Határtalanul pályázat támogatásával május 8 és május 13 között tette felejthetetlen kirándulását a határon túlra.

Intézményünk sok éve szervez erdei iskolát különböző helyszínen. Pedagógiai haszna elvitathatatlan a személyiségfejlesztés, a közösségépítés, az elméleti tananyag gyakorlati feldolgozása, megtapasztalása szempontjából. A fővárosban működő ÖKO iskola tanulói számára remek lehetőség a vidéki élet, a természet közelsége, és a népi hagyományok...