E-Ügyintézés tankötelessé váló gyermekek iskolai beíratására

2024.02.02

Tisztelt Szülők!


A tanköteles tanulók beíratásakor a 2024/25-as tanévre a hatályos eljárásrend szerint kötelező a személyes megjelenés, de az ügyintézés meggyorsítására elektronikus úton is lehetőség lesz az elektronikus jelentkezésre/adatszolgáltatásra a https://eugyintezes.e-kreta.hu oldalon keresztül. A felület az aktuális beiratkozási időszakra 2024. március 27-én nyílik meg a szülők számára. Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy az elektronikus ügyintézéssel is csak egy intézményben indíthatnak beiratkozást. Részletes tájékoztatás az elektronikus ügyintézésről :

- Azok a szülők, akik valamely gyermekük kapcsán már rendelkeznek KRÉTA bővített gondviselői hozzáféréssel, használhatják a felületen az e-ügyintézés lehetőségét iskolába lépő gyermekük jelentkeztetésére a megfelelő ikonra kattintva.

- Azok a szülők, akik nem rendelkeznek KRÉTA hozzáféréssel, a https://eugyintezes.e-kreta.hu oldalon a "Beiratkozás általános iskolába - BÁI" ügy kiválasztása után "Új ideiglenes felhasználóként" regisztrálhatnak és kezdhetik meg az adatok feltöltését. 

A KRÉTA e-Ügyintézés modulba beléphetnek az Ügyfélkapu segítségével is. Szükség esetén a fent csatolt dokumentumban találnak ehhez támogatást.

Kérjük, hogy adataikat pontosan, a hatósági okmányoknak megfelelően adják meg!

Az e-ügyintézés használatához tájékoztatást a

https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17761106

oldalon találnak

Az elektronikusan beküldött dokumentumok eredeti példányát őrizzék meg. A beiratkozáshoz szükséges dokumentumokat az intézményben beiratkozáskor be kell mutatni, a kitöltött, aláírt nyilatkozatok eredeti példányát le kell adni.

Az E-Ügyintézés javasolt menete:

  • A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok (személyes okmányok, nyilatkozatok, kérvény, stb.) összekészítése, illetve kitöltése
  • A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok digitalizálása
  • E-Ügyintézés indítása valamely böngésző segítségével: adatok pontos kitöltése, dokumentumok csatolása

Megjegyzés rovatban feltüntethetik két tanító néni nevét, akiket 1. vagy 2. helyen jelölnek meg a felvétel során. Az osztálylétszámok és a tanulók összetételét szem előtt tartva figyelembe vesszük a szülők választását is.