Olaszország

2019.07.04

(2019 április 1-5)

A hatodik, és egyben záró projekttalálkozó Palermóban zajlott 2019 áprilisában. Sok feladattal készültünk erre a találkozóra:a Jó érzések, érzelmek hetét a Valentin-nap köré szerveztük, a cél a barátság, szeretet és segítőkészség ünneplése volt, a gyerekek munkáiból tablókat készítettek a pedagógusok, ezek felkerültek a Wordpress felületre. Az utolsó projektfeladatként a blogírás folytatódott, ezúttal a pedagógusok sikereiről kellett beszámolni sikernaplók készítésével, továbbá fényképes beszámolót állítottak össze egy-egy munkanapjukról. Iskolánk Adj egy ötöst elnevezésű nagysikerű projektje, mely a sajátos nevelési igényű gyerekek integrálására egy kitűnő példa bekerült a pedagógusi sikernaplóba, felkerült a Wordpress felületre is.

A találkozón nemzetközi vegyes csoportokban műhelymunka keretein belül feldolgoztuk a következő témákat: Iskolai napirend, Egyéni bánásmód, Differenciálás, Kooperatív tanulás, Emocionális tanulás. Ezek a témakörök nem csupán a projekt fontos részeit képezik, hanem a 21.századi oktatás és nevelés elengedhetetlenül fontos témái. A műhelymunkát komoly előkészület, csoportos megbeszélés előzte meg.

A koordinátorok a találkozó ideje alatt a záróbeszámolón dolgoztak.

Ahogyan az eddigi találkozókon is, ezúttal is volt a helyi iskola bemutatkozása, illetve a partner iskolákról bemutató ppt-k és beszélgetések.